Ganulaat reiniging inlaatkleppen

Ganulaat reiniging inlaatkleppen

Moderne motoren hebben veel last van overmatige afzetting van koolstoffen in het inlaattraject. Vele motoren maken tegenwoordig gebruik van directe inspuiting. Denk hierbij aan de THP motoren (PSA groep, Mini, BMW) en ook de motoren uit de V.A.G. groep (TFSI, TSI, FSI).

Bij elke motor komen er oliedampen en roetdeeltjes vanuit de carterventilatie en EGR-klep het inlaattraject binnen. Bij indirect ingespoten motoren zorgt de verneveling dat dit niet neerslaat op de inlaat. Echter bij direct ingespoten motoren is dit niet het geval waardoor u aanslag van deze roetdeeltjes/koolaanslag op uw inlaattraject krijgt.

Symptomen van een vervuild inlaattraject zijn:

  • Verminderd motorvermogen
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Onregelmatig lopen na koude start
  • Motorstoring

Met behulp van speciale apparatuur kunnen wij elk inlaatkanaal stralen met een zacht soort granulaat. Zo wordt alle koolaanslag verwijderd en worden de inlaatkleppen niet aangetast. Het reinigingsproces kan worden uitgevoerd zonder de cilinderkop te demonteren wat u een hoop kosten bespaart. Dit is de enige effectieve methode om alle koolafzetting te verwijderen!

Heeft uw auto last van een van de bovenstaande symptomen of wilt u preventief het inlaattraject door ons laten reinigen, neem dan contact op met onze werkplaats.